Det blir ikke jul uten kransekake

Har du ikke prøvd å lage kransekake før, skal dette bli første gangen. Det er slett ikke vanskelig. Det er ingen over og ingen ved siden, kransekake er den ultimate festkaken! Her er oppskriften.

Få Ukens kake som nyhetsbrev .

Kransekake har egentlig alt: Den pynter opp et hvert kakebord, smaker fantastisk og erstatter julesmåkakene.

Kransekakedeig kan brukes til flere godsaker

Det gjør absolutt ingenting at kransekaken ikke spises opp med en gang. Det er bare å fryse ned det som er til overs. Neste gang du har lyst på noe godt til kaffen, er det bare å ta opp noen biter - de tiner på noen få strakser.

Kransekake til jul

Antall porsjoner

18 ringer

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

500 g mandler
4 eggehviter
500 g melis

Eggehviteglasur:
½ eggehvite
75 g melis
½ ts romessens eller sitronsaft

Fremgangsmåte

Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag.

Mal mandlene. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.

Sett ovnen på 200 grader.

Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med olje, strø med semulegryn eller mel og fyll dem med pølsene.

Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem ved 200 grader i 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist når de er helt kalde.

Fyll et papirkremmerhus eller en sprøytepose med eggehviteglasur og sprøyt siksak-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen.

Flere kaker og desserter til jul

Tips: Skal du oppbevare kransekake over litt tid kan det være lurt å legge med en brødskalk i kakeboksen for at kaken skal holde seg seig og ikke tørke. Det er heller ikke noe problem å fryse kransekake.

Sendt inn av

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen