Det blir rene vårstemningen med denne retten

Vi er snart midtveis i november og trenger lyse friske farger og smaker. Her er oppskriften på novemberlykke. med ørret.

Kombinasjonen av ørret, eple og sellerirot er både vårlig delikat samtidig som at den har nok smak til å fungere en tirsdag i november. 

Se andre gode forslag til middager med ørret 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Foto: Tom Haga/Godfisk.no

Ovnsbakt ørret med sellerirotkrem og eple

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

250 g ørretfilet
1 sitron
olivenolje
salt og pepper

Sellerirotkrem:
200 g sellerirot
1 dl matfløte
1 ss smør
salt og pepper 

Salat:
1 stilk selleri
1 eple
salt og pepper

olivenolje

 

sitronsaft

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 80 grader. Skjær ørretfilet i små stykker. Pensle et stekebrett med olivenolje og dryss med salt. Riv skall av sitron. Press også sitronsaft til å bruke i salaten. Legg ørretstykkene på brettet og dryss salt, pepper og sitronskall over. Bak ørreten i stekeovnen til den får en kjernetemperatur på 42 grader, det tar ca. 10 minutter.

Sellerirotkrem:
Rens og skjær sellerirot i biter. Kok bitene møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos sellerirot med med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

Salat:
Skjær selleri i biter og kok dem 1 minutt. Avkjøl dem etterpå. Skrell eple, ta ut kjernen og skjær i små terninger. Bland eple og selleri og smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.

Server ørret med sellerirotkrem og eple- og sellerisalat ved siden av.

Tips:
Du kan bruke en melonskje til å forme fine eplekuler.

Foto: Tom Haga

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen