Dagens rett

Det er all grunn til å glede seg til middag

Nykokt asparges smaker himmelsk, men må ikke serveres med hollandaisesaus. Bare prøv denne oppskriften.

Det er nå på forsommeren at aspargesen er på sitt beste. Det er derfor god grunn til å fråtse i denne grønne og hvite delikatessen?

Noe du lurer på om asparges? Du finner det her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Aspargessalat med posjert egg og ost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 kalde egg
4 dl vann
½ ts eddik, evt. sitronsaft.

Blandet salat, for eksempel ekeblad, lollo, frisée
12 asparges
300 g røkt ost i biter, som Jarlsberg
½ pakke brødkrutonger

Dressing:
2 ss grov sennep
2 ss vineddik
1 dl olivenolje

Fremgangsmåte

Riv salaten med fingrene og legg den i iskaldt vann, gjerne med isbiter.

Knekk av den trenede nederste delen av aspargesen og kok dem i godt saltet vann til de er såvidt møre men har litt motstand nederst på stilken.

Ha asparges straks over i isvann for å stoppe kokeprosessen. Ha salaten i en salatslynge og kjør den til salaten er nesten helt tørr.

Kok opp vannet til eggene sammen med eddiken, skru ned varmen slik at det simrer. Knekk eggene i en kopp en ad gangen og ha de i det kokende vannet.

La dem trekke 3-4 minutter til eggehviten er fast og plommen fortsatt flytende. Kok bare to og to egg om gangen.

Ha eggene raskt over i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.

Bland alle ingrediensene til salaten, legg på posjert egg og drypp over dressing. Server salaten med brød.

Tips: Dersom du synes det er vanskelig å posjere egg kan du også servere salaten med et løskokt egg. Hvis du ikke har en salatslynge kan du ha salaten i et kjøkkenhåndkle og riste salaten godt tørr i det.

Alt om asparges

Dress opp salaten med disse dressingene

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen