Dagens rett

Det er fredag og vi vil ha det enkelt, men godt

Da er løvbiff laget på denne måten det du skal gå for. Følg oppskriften nøye og du er garantert perfekt resultat.

Løvbiff kan være alt fra tørre skosåler til en saftig og mør kjøttbit. Så lenge du følger oppskriften, oppnår du det siste. Ikke stek for hardt og for lenge, er tipset. Bare noen øyelikk på hver side, og vips så er maten ferdig.

Les mer om hvordan biffkjøtt skal håndteres

Her kan du registrere deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Løvtynn biff med fersk pasta

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

4 biffer av ytrefilet storfe a ca 175 g
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
1 ss nøytral olje
1 ss smør

2 sjalottløk i tynne skiver
1 beger snøfrisk med dill

250 g fersk tagliatelle
50 g grovhakket ruccula
200 g aspargesbønner
100 g cherrytomat, rød

Fremgangsmåte

Bank biffene tynt ut mellom to lag plastfilm og krydre med salt og pepper.

Varm olje og smør i en stekepanne over høy varme til smøret har sluttet å frese.

Stek biffene 1 minutt på hver side. Legg dem til side og hold dem varme.

Kok pasta i rikelig godt saltet vann etter anvisning på pakken. Sil fra vannet og hell pastaen tilbake i kjelen.

Fres løk raskt i stekefettet etter biffene i den varme pannen til den blir blank, tilsett snøfrisk og la den smelte til en ostesaus.

Kok bønnene i lettsaltet vann til de er knapt møre. Vend pastaen inn i ostesausen sammen med grovhakket rucculasalat.

Server løvtynn biff med pasta, aspargesbønner og cherrytomater delt i to.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen