Dagens rett

Det er fredag - vi vil ha biff

For mange er biff den beste måten å starte helgen på. Denne oppskriften er ekstra lettlaget og ikke minst god.

Himmelen for mange er et mørt kjøttstykke som blir perfekt stekt. Her har vi byttet ut den klassiske bearnaisen med en langt enklere, men ikke mindre smaksrik saus.

Vil du vite mer om hvilken type kjøtt du skal bruke? Les mer her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Biff med salat og kesampesto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 biffer à 200 gram
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin til steking

3 dl kesam

400 g cherrytomat
100 g salatblad
50 g ruccula
½ rødløk

Fremgangsmåte

Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden.

Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Legg tomatene i ildfast form og stek dem på 230 grader i 8-10 minutter.

Rør sammen kesam og pesto. Server biffen med sausen og bakte eller ovnsstekte poteter.

Biff inneholder kun 2-4 % fett, og det er derfor tilbehøret som bestemmer hvor sunt et biffmåltid er. Denne retten er enkel å lage, smaker kjempegodt og gjør derfor til skamme at sunn og god mat er en vanskelig kombinasjon.

Slik lager du din egen pesto

Alt om biff finner du her

Sendt inn av

Foto: Bård Gudim

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen