Dagens rett

Det er ikke bare sei som trives sammen med løk

Her har steinbit fått en runde i panna og et tilbehør av karamellisert løk. Prøv denne smaksrike oppskriften.

Pannesteking fungerer for de fleste hvite fiskeslag som ikke er for finfibrete i kjøttet. Denne oppskriften kan derfor følges for både sei, torsk og breiflabb.

Se alle våre gode oppskrifter med steinbit

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Steinbiff med løk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 gr steinbit
Salt og pepper
Olje eller klaret smør til steking
1 ss smør

Karamellisert løk:
2 medium løk, i skiver
3 ss olje
3 ss sitronjuice
2 ts sukker
Skall av ¼ sitron, revet
1 ss kapers
1 ss kaperslake
1 ss smør
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Krydre steinbiten med salt og pepper.

Stek fileten i olje eller klaret smør ved medium varme til den er gylden. Etterstek eventuelt i ovn. Tilsett litt revet sitron og smøret før servering.

Karamellisert løk:
Stek løken forsiktig i olje til den faller sammen. Ha på sitronsaften og sukkeret fortsett å steke den ved rolig temperatur til den karamelliseres.

Tilsett kapers og kaperslake. Smak til med salt og pepper og litt ekstra sitron om ønskelig.

Server med stekte sjampinjonger, kokt ris eller poteter og salat.

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen