Dagens rett

Det er ikke mye som skal til for å by på en festmiddag

Bare følg denne oppskriften og du lever opp til (nesten) alle nyttårsfortsettene samtidig som du ikke gir avkall på den gode smaken.

Det er godt å kunne slappe av og begynne helgen med et stressfritt måltid, slik som denne oppskriften. Svinefilet er både smaksrik, saftig, mager, proteinrik, rimelig, lett tilgjengelig og lettlaget. Hva mer trenger du?

Vi har enda flere lekre oppskrifter med svinefilet

Her kan du registrere deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Helstekt svinefilet med fruktig tilbehør og appelsinsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

400 g indrefilet av svin
1 ts salt
½ ts pepper
1­ - 2 ss margarin/olje til steking

Appelsinsaus:
8 småløk
3 dl appelsinjuice
1 ss sukker
1 ss balsamicoeddik
2 ts smør

Fremgangsmåte

Gni filetene inn med salt og pepper, brun dem raskt på alle sider i stekepanna.

Legg dem over i ildfast form. Sett steketermometer inn i den tykkeste delen.

Etterstek filetene i ovn på 175 grader til steketermometeret viser 65 grader, da er de rosa. Det tar 15­-20 minutter avhengig av tykkelsen på fileten.

La filetene hvile i minst 15 minutter før de skjæres i skiver.

Appelsinsaus:
Skrell småløken og ha dem i en kjele sammen med appelsinjuice, sukker og eddik.

Kok opp og la det fosskoke i ca. ½ time til sausen får sirupskonsistens. Rør inn smøret til slutt.

Server svinefileten med de appelsinkokte småløkene og sausen ved siden av. Stekte potetbåter og hurtigstekt frukt slik som halve druer, appelsin, ananas, og eple smaker godt til denne retten.

Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen