Dagens rett

Det skal ikke mer til for å skape god middagsglede

Blomkål, sopp, bacon og ost er ingredienser som gjør seg veldig godt sammen. Oppskriften er dessuten veldig enkel å få til.

Det er bare én uke før vi er midt inne i julefeiringen, så da kan det lønne seg å kjøre et grønnere regime til middag.

Her finner du enda flere fristende grønnsaksretter

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grateng med blomkål, sopp, bacon og ost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

500 g renset blomkål
1 l grønnsaksbuljong
100 g bacon i små terninger
150 g renset sopp i biter
1 ss smør
2 dl lettrømme
1 fedd hvitløk, hakket
salt og pepper
1 ss reven hvitost
1 ss hakket frisk kruspersille
1 ss hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form.

Skjær blomkålen i buketter eller store biter som kokes i grønnsaksbuljongen i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen.

Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.

Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.

Flere herlige retter med blomkål finner du her

Tips: Prøv gjerne å blande blomkål og brokkoli i denne formen. Bruk gjerne skogsopp som kantarell, steinsopp og piggsopp i denne gratengen.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen