Dagens rett

Dette er en salat du garantert blir mett og glad av

I dag gir vi deg en helt ny måte å lage kyllingsalat på og som får tennene til å løpe i vann.

Kyllingsalaten har nok fått mye ufortjent julig gjennom tiden, for det er egentlig en fantastisk salat som du kan variere på mange måter. I denne utgaven er kyllingkjøttet lettsaltet, noe som gir en god kontrst til de søte og syrlige jordbærene.

De beste salatene finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Salat med lettsaltet kylling, brie og pekannøtter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 store kyllingfileter

Saltlake:
5 dl vann
½ dl salt
1 ss sukker

5 dl kyllingbuljong
1 laurbærblad
4-5 pepperkorn, grovknust
1 kvist timian

Salat:
2 hoder hjertesalat
1 stykke brie
50 g salte pekannøtter
1 avokado
½ mango
jordbær
 

Fremgangsmåte

Rør sammen ingrediensene til laken til salt og sukker er helt oppløst.

Legg kyllingfiletene i laken og la dem ligge kaldt over natten.

Skyll filetene i kaldt vann. Kok opp kyllingbuljongen med krydderet og trekk kjelen av platen.

Legg i kyllingfiletene og la dem trekke i buljongen i ca. 8-10 minutter.

Sjekk at de er ferdige ved å stikke en spiss kniv i kjøttet, da skal det piple ut klar kraft. Avkjøl og skjær i strimler.

Riv hjertesalaten grovt med fingrene og ha i en bolle. Kutt opp skiver av brien og legg over salaten, dryss over biter av mango, avokado og de salte pekannøttene.

Legg på den salte kyllingen og server salaten med hjemmelaget persillepuré og godt brød ved siden av.

Flere deilige salater finner du her

Dress opp salaten med disse dressingene

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen