Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til søndagsmiddag.

Filet av stor kylling må varmebehandles med varsomhet. Skal du være sikker på en skikkelig saftig kyllingfilet, skal du forsøke denne metoden med å posjere den i god kraft.

Se alt det andre gode du kan lage av kylling

Her registrerer du deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 kyllingfileter
5 dl kyllingbuljong (utblandet)

800 g potet
2 gulrøtter
½ knollselleri (sellerirot)
½ kålrot

1 ss maisstivelse (maizena)
3 ss hakket frisk dill eller andre friske urter

Fremgangsmåte

Kok opp buljong og legg i kyllingfileter. La dem trekke i buljongen rett under kokepunktet i ca. 10 minutter. Ta filetene ut av buljongen og la dem ligge tildekket mens du koker grønnsakene.

Skjær grønnsakene i ca. 2 cm store terninger. Legg dem i buljongen og la dem koke til de er møre, ca. 10 minutter. Løft grønnsakene ut av buljongen legg dem på et varmt fat

Rør ut maisenna i litt vann og tilsett i buljongen under visping. Kok opp og tilsett raust med hakkede urter.

Skjær kyllingfileten i pene skiver og legg dem på rotfruktene. Hell sausen over til slutt.

De beste kyllingrettene

Tips: Både hakket basilikum og persille smaker godt til denne gryten.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen