Drikke
Dette er Penicillin som smaker virkelig godt

Dette er Penicillin som smaker virkelig godt

Om ikke denne drinken erstatter det den er oppkalt etter, smaken den fantastisk mye bedre.
23 Januar 2015 - 13:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

En drink kan ikke kurere influensa, men den kan kanskje skremme bort det verste ubehaget.

10 år gammel klassiker

I en årrekke har det vært spekulert på hvilken drink som vil bli en klassiker på linje med cosmopolitan og margarita – og denne er nøyaktig det.

Penicillin regnes derfor som en av de største – om ikke den største – nyklassiske cocktailene.

Drinken ble oppfunnet av Sam Ross – en meget anerkjent bartender i New York – for ti år siden.

Færre enn seks ingredienser

Han jobbet da ved Milk & Honey i New York. Den er (sammen med London-avdelingen som åpnet to år etter og fortsatt drives) en av de mest ikoniske cocktailbarene som i sin tid startet dagens cocktailbølge.

Dette er en annen verdensberømt bar som har linker til Milk & Honey

Eieren av Milk & Honey – Sasha Petraske – sa ofte til sine bartendere at dersom deres drinker hadde flere enn seks ingredienser, hadde de ikke jobbet bra nok med oppskriften.

For at en drink skal bli en klassiker må den inneholde seks eller færre ingredienser. Han hadde rett også denne gangen.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Penicillin

Penicillin
Ingredienser

3 cl sitronjuice
2 cl honning (juster mengde etter smak)
4 biter fersk ingefær

Fremgangsmåte

Muddle (knus) ingefæren og ha i en shaker sammen med de andre ingrediensene.

Ha i isbiter og shake godt. Dobbelsil over i et rocksglass med is.

Pynt med skiver av fersk ingefær.

Tips 1:
Bytt om på blandingsforholdet mellom scotch og islay whisky dersom du ønsker en mer røykt smak.

Tips 2:
Oppskriften inneholder opprinnelig ingefærlikør – prøv gjerne dette. Men personlig jeg synes at fersk ingefær gir en bedre smak.

Tips 3:
Dra til Sam Ross’ nye bar – Attaboy i New York – og la ham lage den til deg.

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her