Dagens rett

Dette er perfekt restemat

Har du rester etter søndagsmiddagen, er en pai tingen. Denne paioppskriften kan varieres i det uendelige.

Og lager du ekstra mye pai, rekker den sannelig til lunsj dagen etter. Alle vil ha en paibit i matboksen, så pass på å ha pai på menyen litt oftere.

Se alle de gode oppskriftene på pai

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kyllingpai med spinat

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Paibunn:
150 g smør
200 g hvetemel
ca. 2 ss vann

Fyll:
3-4 kyllingfileter i biter
1 løk
200 g frisk spinat
5 egg
3 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
10 sorte oliven
ca. 100 g revet hvitost, mozzarella, evt. smakfull ost

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. ½ time. Trykk deigen ut i en paiform og prikk med en gaffel. Stek i ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Stek kyllingbitene og finhakket løk. Tilsett renset og vasket spinat og fres det til spinaten faller sammen. Fordel alt på den forstekte paibunnen.
 
Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper. Dryss delte oliven og revet ost på toppen. Stek paien videre i ca. 25 minutter til den er gyllenbrun.

Tips: Paistykker kan pakkes i folie og lunes over grillen.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen