Dette er sommerens store kakeopplevelse

Selv om den er dresset opp for bryllup, tåler den å serveres til mindre betydningsfulle anledninger.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Det finnes nesten ikke en unnskyldning som ikke er god nok for å lage en slik storartet kake. Bortsett fra at du ikke har tid. Men nå midt i ferien har du kanskje nettopp tid til å boltre deg med kakebaksten på kjøkkenet.

Denne kaken har mange detaljer, men er fullt overkommelig. Og resultatet blir jo aldeles ubeskrivelig lekkert.

Se alle våre andre oppskrifter på festkaker

En kake som er en fest i seg selv. Selvsagt holder det med god kaffe til, men skal kaken serveres som dessert, bør du prøve vårt drikkeforslag til.

En så god dessertvin går definitivt i en annen mage.

TIPS 1: Du kan selvsagt bytte ut bringebærene med jordbær, om du liker det bedre. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Denne kaken kan lages en uke eller 14 dager i forveien. Kaken skal nemlig være helt frossen før du trekker den med glasuren. Se flere nyttige kokketips

Bringebærmoussekake med hvit sjokoladeglasur

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Mandelbunn:

125 g mandler

125 g melis

2 eggehvite

 

Italiensk marengs:

120 g sukker

1⁄2 dl vann

2 eggehvite

 

Bringebærmousse:

7 gelatinplater

300 g dypfryste bringebær

saften av 1⁄2 stk sitron

3 dl kremfløte

1 kurv bringebær

 

Hvit sjokoladeglasur:

3 gelatinplater

1,5 dl helmelk

37 g glukose

375 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Mandelbunn:

Pisk eggehviter og omtrent en fjerdedel av melismengden til italiensk marengs på medium hastighet. Kjør mandler og resten av melisen fint i en foodprossesor. Bland mandel-/melisblandingen sammen med marengsen. Hell røren i en smurt form (22 cm) og stek på 180 °C i ca.10 minutter.

Italiensk marengs:

Kok sukker og vann i ca. 5 minutter. Pass på at det ikke er sukkerkorn langs kanten på gryten, da kan den krystallisere seg. Sukkerlaken må ikke bli brun, den skal være klar og seig.

Pisk eggehviter på medium hastighet mens du koker sukkerlaken. Hell sukkerlaken i eggehviten mens maskinen går. Hell slik at du ikke treffer vispen. Visp blandingen i 30 minutter, eller til den er kald. Da er den klar.

Bringebærmousse:

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp de frosne bærene og press dem gjennom en sil til en bringebærpuré. Press sitronen, sil den og bland saften i bringebærpureen. Varm opp pureen  og smelt gelatinen i den (evt. tin bærene og varme opp litt av bringebærlaken og smelt gelatinen i det).

Avkjøl bærpureen til den ikke er varm, men lun, og bland den med italiensk marengs. Pisk kremfløten og vend den inn.

Så i fryseren:

Legg mandelbunnen i en rund form 22 cm, og sett et tett lag med bringebær oppå bunnen og hell bringebærmoussen over i formen. La stå i kjøleskap en time før du fryser kaken.

Hvit sjokoladeglasur:

Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp melk og glukose til kokepunktet (tåler å koke). Trekk kjelen til side og tilsett gelatinplatene i den varme melken og rør om.

Hell melken over sjokoladen delt i biter, og rør med en stavmikser så glasuren blir glatt. Vil du lage glasuren helt hvit tilsetter du titandioksyd og kjører med stavmikseren. Når du kan dyppe en slikkepott/sleiv nedi glasuren, og glasuren henger fint på, da er den klar til bruk.

Nesten ferdig:

Sett den frosne kaken på en rist med en skål under. Hell glasuren over og dunk i risten, for da legger glasuren seg fint på kaken. Nå kan du pynte kaken som du vil, men vil du ha hvit sjokolade langs kanten må du temperere den først.

Sjokoladepynt:

Smelt hvit sjokolade til 40 °C, kjøl ned til 28 °C, og varm opp igjen til 29 °C, mens du rører hele tiden godt langs bunnen og kanten.

Når sjokoladen er 29 °C stryker du den utover et overheadsark, og skjærer firkanter med en blomsterkniv mens sjokoladen ennå er myk, men har en stivnet overflate.

Når du har laget firkantene snur du arket så de ikke krøller seg. Nå kan de settes rundt kaken.

Tips1:

Denne kaken kan du lage en uke eller 14 dager i forveien. Kaken må være helt frossen før du trekker den med glasuren.

Tips2:

For å få ekstra hvit sjokoladeglasur er hemmeligheten å tilsette titandioksyd for å få den helt hvit, men det er ikke nødvendig. Titandioksyd kjøpes på hobbybutikker, og merket heter Panduro hobby.

Tips3:

Glukose kan enten kjøpes på apotek. Enkelte dagligvareforretninger fører dessuten et merke som heter Dr.Oetker.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen