Dagens rett

Dette ostesmørbrødet gir deg heltestatus

Når et ostesmørbrød lages med så mye kjærlighet som her, blir det den reneste festmiddagen. Dagens oppskrift har det lille ekstra.

Ostesmørbrød kan varieres i det uendelige, også når det kommer til tilbehøret. En frisk, grønn salat er en selvfølge eller hva med en suppe? Sjampinjongsuppe smaker ekstra godt.

Sjekk ut våre mange suppeoppskrifter

Prøv en av våre mange andre oppskrifter på sandwich 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ostesmørbrød med, bacon, pære og karamellisert løk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

8 skiver godt brød
2 ss meierismør
1  løk, i skiver
1 ts sukker
½ ts eddik
8 skiver gulost
8 skiver stekt bacon
1  pære, i skiver
2 ts dijon-sennep

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stekepanne på lav varme og ha i løk i skiver, sukker og eddik. Stek under omrøring til løken er karamellisert. Det tar ca 30-40 minutter.

Ta av platen og avkjøl.

Sprøstek baconet.

Varm en stekepanne eller toaster/sandwichjern til middels varme. Smør litt sennep på 4 av skivene.

Legg på gulost i skiver, pæreskiver, løk, stekt bacon og så enda en skive osteskive på toppen.

Smør litt smør på topplokket, snu forsiktig og smør litt under også.

Legg i pannen og stek til de er pent gylne og osten har smeltet.

Del ostesmørbrødene i to og server dem varme, gjerne med en liten salat til. For en kraftigere middag kan ostisene serveres som tilbehør til for eksempel sjampinjongsuppe.

Tips: Bruker du stekepanne er det smart å trykke lett med en stekespade på toppen av skivene mens du steker.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen