Dagens rett

Dette tilbehøret går til alt

Det er nesten ikke den ingrediens som iikke passer til denne friske og sommerlige salaten.

Hva er vel bedre en forhåpentligvis varm sommerkveld enn en lettlaget salat signert Jamie Oliver? Attpåtil får du leskende øl eller en kald, frisk hvitvin som drikkeforslag.
 
Denne salaten kan serveres ved siden av spekemat, fisk, kokt eller grillet, kylling, svin eller lam. Du velger.
 
 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Jamies salat som i Amalfi - Insalata amalfitana

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 fennikel, skylt
1 rødløk, skrelt
1 agurk
en stor neve reddiker, skylt
en liten neve isbiter
2 ss god urte- eller rødvinseddik
6 ss extra virgin olivenolje av god kvalitet
havsalt og nymalt pepper
4 appelsiner

Fremgangsmåte

Skrell appelsinen og skjær ut appelsinfiletene slik at de ikke har skall eller hinner på seg. Skjær de lyse skuddene av fennikelen og legg dem til side.

Deretter renskjærer du fennikelen i begge ender. Om nødvendig kaster du det ytterste laget - det kan av og til være litt tørt.

Del fennikelen i to, og skjær den i så tynne skiver som mulig på langs. Legg dem i en stor bolle. Skjær agurken i tynne skiver.

Når det gjelder reddikene, lar du ca. 1 centimeter av stilkene sitte på. Så skjærer du en skalk av siden på reddikene, setter dem på den avskårne flaten og skjærer så tynne skiver du kan.

Hvis du slenger noen isbiter i bollen og vender litt på alt sammen, får det pussig nok grønnsakene til å bli enda sprøere. Isbitene skal bare være i i noen minutter.

Rånermåten å gjøre dette på er å ha grønnsakene i iskaldt vann, men har du gjort det én gang, vet du at visst blir grønnsakene sprø, men mesteparten av smaken renner ut i vannet.
 
Ta isbitene opp fra de finskårne grønnsakene. I en bolle blander du to spiseskjeer god urte- eller rødvinseddik og omtrent seks spiseskjeer god extra virgin olivenolje. Bland godt, og smak. Kanskje du vil ha i litt mer eddik - det kommer an på hvor søte appelsinene er. Smak til med salt og pepper.
 
Hell dressingen over salaten, og tilsett appelsinkjøttet og det som måtte være av appelsinsaft. Vend på salaten noen ganger, og fordel den på tallerkenene. Dryss fennikelskuddene på toppen. Servér med en gang
 
Oppskriften er hentet fra Jamie Olivers kokebok "Jamies Italia" som du kan lese mer om her .

Sendt inn av

Foto: David Loftus

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen