Ukens kake

Disse er både søte og sunne

Litt grovt mel og blåbær elle rsolbær oppveier at bollene er søte. Da kan du unne deg en til.

Med disse bollene får begrepet skolebrød mening. De er nemlig så  korrekte med grovt mel i deigen og et fyll av friske bær.

Best av alt er at de smaker så godt at du kanskje bør vurdere å lage dobbel porsjon.

Det er Cathrine Lillekroken fra Folldal skole som står bak denne oppskriften. Med den vant hun førsteprisen i konkurransen om å lage Fremtidens skolebrød 2011.

TIPS: Bollene blir enda sunnere om du bytter ut litt av det grove melet med lettkokte havregryn. Se flere nyttige kokketips

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Sunne skolebrød med bær

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

100 g smør
2 ½ dl lettmelk
25 g gjær
½ ts salt
1 ss sukker
1 ts malt kardemomme
300 g sammalt hvete, grov
200 g hvetemel

Fyll:
1 dl ferdig vaniljekrem
400 g blåbær
2 ½ ss sukker
50 g smør til pensling
1 dl kokosmasse

Fremgangsmåte

Del smøret i biter og la det bli romtemperert. Dette skal tilsettes deigen i slutten av elteprosessen.

Rør ut gjæren ut i romtemperert melk og ha dette sammen med kardemomme, salt, sukker og mel i en bakebolle.

Elt deigen godt for hånd eller på laveste hastighet i kjøkkenmaskin til den er smidig og slipper bakebollen. Tilsett det romtempererte smøret i slutten av elteprosessen.

Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

Ha deigen ut på et melet bakebord. Fordel deigen i 10 like store emner og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten. Sett dem til etterheving i ca. 30-40 minutter.

Lag et hull i midten av hver bolle og legg på 1 ss med vaniljekrem. Fortsett med å drysse 2 ss friske eller dypfryste blåbær og litt sukker oppå vaniljekremen.

Stek dem midt i ovnen ved 225 grader C i ca. 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Smør litt smeltet smør på bollen og dryss over kokos.

Cathrine Lillekroken fra Folldal skole står bak denne oppskriften som vant finalen i konkurransen om å lage “Fremtidens skolebrød 2011".

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen