Dagens rett

Disse grillspydene blir dagens høydepunkt

Denne oppskriften på grillspyd med laks er rask å lage, og lar seg fullføre i så vel panne som på grill.

Laks er manges favoritt, og disse grillspydene kommer ikke til å forandre på det. Heller tvert om. Pass bare på å ikke grille spydene for lenge, for laksen er best når den har en litt rå kjerne.

Her er vår tips om sjømat på grillen

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Laks på grillspyd med gresk salat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

400 g laksefilet, uten skinn og bein
4 grillspyd
1 ss krydderblanding til fisk
4 pitabrød, ferdigstekte

Krydderblanding til fisk:
1 ss fennikel, malt
1 ss nellik, malt
1 ss chili, malt

Tzaziki:
2 dl matyoghurt
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ss kaldpresset olivenolje
1 agurk
salt og pepper

Gresk salat:
2 tomat, i 1 cm terninger
½ agurk, i 1 cm terninger
3 sjalottløk, i tynne båter
100 g oliven (Kalamatas)
200 g fetaost, i 1 cm terninger
2 ss olivenolje, kaldpresset
2 ss frisk oregano

Fremgangsmåte

Laksespydene:
Varm opp grillen.

Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd. Bruker du trespyd må disse ligge i vann i minst 20 minutter slik at de ikke tar fyr på grillen.

Bland fennikel, nellik og chili godt sammen, og rull laksespydene i krydderblandingen.

Grill laksespydene 2 minutter på hver side. Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.

Tzaziki:
Skrell agurken, del den på langs, ta ut innmaten og riv den grovt.

Dryss litt salt over og la det hele hvile i 15 minutter. Sil av væsken.

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Lar du tzatzikien stå litt får du mer smak på den.

Gresk salat:
Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.

Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.

Server laksespydet i nystekte pitabrød med gresk salat og tzaziki.

Tips: Hvis du ikke får tak i matyoghurt  kan du bruke vanlig yoghurt naturell, men la den da renne av seg noe av væsken i et kaffefilter (ca 1 time) slik at den er god og tykk.

Fisk på grillen

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen