Disse påskeharene må du lage

De er søte både å se på og spise. Helt uimotståelige og ikke minst lettere å lage enn du tror.

Harene har nå snart en like stor plass i påskefeiringen som de gule kyllingene. Denne eldgamle tradisjonen som er så utbredt i lengre sør i Europa og USA, kan godt bli mer synlig også her hjemme. Harer formet i marsipan er en perfekt måte å gjøre det på.

Kjøpings er helt greit

Marsipanfigurer smaker best når marsipanen er laget fra bunnen, men det har også hendt at jeg har brukt ferdigkjøpt marsipan til dette.

Marsipan kan formes på flere måter

Har du ikke tid til å lage marsipanen, anbefaler jeg å se etter det som heter figurmarsipan i butikkhyllene. Denne har som regel en høyere prosentandel av mandler og smaker derfor litt bedre.

Lager du ekstra mye marsipan, kan du lage noe av dette også

En annen ting du bør tenke på før du lager marsipan, er hvordan mandlene smaker. Har du hatt en pose med mandler stående i flere måneder, er det best å kaste denne. De beste mandlene kommer fra California eller Spania, og mange mener at det er de største mandlene som er best. Men dette er faktisk en myte. Det aller viktigste når det kommer til mandler er at de er ferske og ikke smaker beskt.

TIPS: Tilsett gjerne bringebærpure eller andre pureer for en smak. Eller for en mer voksen mak kan du tilsette likør. Se flere nyttige kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen . Hun står bak kakebloggen   villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3 i 2013.

Påskeharer

Antall porsjoner

12-16

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Marsipan:
500 g mandler
500 g melis
1 ts tragant
1 ss eggehvite
Rosa pastafarge
sukkerperler
marsipan modelleringssett

Fremgangsmåte

Marsipan:
Skåld mandlene og tørk dem godt.

Mal mandlene i en matprosessor. Gjør dette gjerne to ganger og siste gang med melis.

Bland inn eggehvite og tragant og jobb med marsipanen til den får en fin konsistens.

Pakk marsipanen i plast og la den hvile i 2-3 timer i kjøleskap.

Slik lager du harene:
Husk på at dette skal spises så det er ikke lurt å lage disse harene for store. 30-40 gram er en fin størrelse.

Ta en bit marsipan og del den i to like store deler.

Rull disse delene til en ball.

Form dem begge som en dråpe med spissen mot deg.

Kutt så spissen av dråpen i to.

Sett på en av disse en liten rosa ball til stump.

Kutt spissen av den andre dråpen også i to. Denne blir altså hodet og ørene.

Sett på perler til nese og øyer og stikk et smil med et av verktøyene fra modelleringssettet.

Lag flere slik at det blir en hel gjeng.

Tips:
Tilsett gjerne bringebærpure eller andre pureer for en smak. Eller for en mer voksen mak kan du tilsette likør.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen