– Dolket i ryggen av Oslo kommune

– Dolket i ryggen av Oslo kommune

Kafeen Amfytrion er stengt etter at innehaver Kent Henriksen slurvet med MVA-oppgaver for fire år siden.
07 August 2012 - 11:48

For 15 år siden startet Kent Henriksen kafeen og baren Amfitryon på Drammensveien. Da han i år skulle få fornyet sin serverings- og skjenkebevilling, noe som skjer hvert fjerde år, ble han offer for egen slurv: I 2008 var han for sent ute med å sende inn MVA-oppgaven i et annet firma han har, et firma som på den tiden var uten omsetning, skriver dittOslo.

Verken politet, Ullern bydelsutvalg eller Oslo kemnerkontor hadde noe å utsette på Henriksen, men Næringsetaten valgte altså å sette foten ned.

«Etaten finner etter en helhetlig vurdering at innehaver ikke oppfyller lovens krav til vandel. Det vurderes at manglende innlevering av omsetningsoppgaver er av en slik karakter og et slikt omfang at de alene medfører avslag på søknaden om serverings- og skjenkebevilling», heter det i vedtaket.

– Økonomiske overtredelser under utøvelse av næringsvirksomhet får stor betydning for vandelsvurderingen, og tre eller flere mislighold fører ordinært til avslag på bevilling, for eksempel tre ikke-innleverte MVA-oppgaver. Man setter seg utenfor myndighetenes kontroll ved å la være å levere inn MVA-oppgaver, sier Torild Roaas, kommunikasjonsrådgiver i Næringsetaten, til dittOslo.

Dermed viser det seg at Henriksen har hatt maks uflaks med reglene, ettersom det er nettopp tre for sent innleverte MVA-oppgaver det var snakk om dette andre firmaet hans i 2008.

Henriksen har påklaget vedtaket. Han mener Næringsetaten godt kunne kommet til en annen konklusjon i saken, og føler seg dolket i ryggen av etaten og kommunen.

– Jeg tok det nok ikke helt på alvor med de MVA-oppgavene i 2008. Dette var et firma som da ikke hadde omsetning og ikke engang skulle være i momsregisteret, sier Henriksen.

– Men etaten kunne brukt skjønn og tatt hensyn til alvorlighetsgraden. De burde se at jeg har drevet i denne bransjen i 20 år, sier Henriksen.

I tillegg til at han mistet bevillingen til Amfitryon, har han selv fått 10 års karantene fra å være involvert i serveringsbransjen på eiersiden – altså frem til 2018, 10 år etter at han var for sent ut med de tre skjemaene.

Dersom vedtaket blir opprettholdt, håper Henriksen at Amfitryon kan leve videre med andre bak roret.

Foto: Fredrik Ljone Holst
Bruk av foto følger betingelsene i Creative Commons Navngivelse-Del på samme vilkår 2.0-lisensen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her