Drikkeleksikon H

H
 
Halbtrocken : (Tyskland) Halvtørr i retning tørr. Restsukkernivået ligger på 10-18 g/l. Ofte mer behagelig viner å drikke i ung alder enn trocken hvor syrenivået kan værefaretruende høyt.
 
Hetvin : Bordvin tilsatt alkohol opp til 18-20 prosent, for eksempel portvin og sherry.
 
Hochfeinste : (Tyskland) ''Very finest''.
 
Hochgewächs QbA: (Tyskland) Betegnelse for vin av rieslingdruer som er like modne som QmP (samme Oechsle-vekt), men som likevel ikke benytter betegnelsen. Ofte vinifisert som trocken.
 
Hock : (Gammel) engelsk betegnelse for rhinskvin. Skriver seg fra Hochheim i Rheingau.
 
Hybrid : Krysning av Vitis vinifera (europeisk) x Vitis labrusca (nordamerikansk). Ikke tillatt brukt av EU.
 
Hydrogen sulphide / sulfid : Naturlig gassutvikling i særlig unge, røde viner. Lukter råtne egg. Årsaken er for dårlig utført omstikking. Duften fjernes med en kobbermynt.
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen