Dagens rett

Drømmeretter av spekeskinke

Du kan enkelt lage de lekreste retter hjemme på ditt eget kjøkken, prøv bare disse deilige rettene med spekeskinke.

Med gode råvarer er det en fryd å lage de deiligste retter, og i dag er det to herlige retter vi kan friste med.
 
Visste du at vi lager spekeskinke i verdensklasse her i Norge?!
 
En av Norges beste kokker, Odd Ivar Solvold, har laget en fabelaktig rett av steinbit som du kan imponere med nå i helgen. Ikke er den vanskelig heller!
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Santa Kristina spekeskinke med ristet brioche, fiken, chèvrekrem og valnøttvinaigrette

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 skiver loff eller brioche
8 ss blandete urter etter ønske
4 fiken i skiver
12 skiver Santa Kristina-skinke
 
Valnøttvinaigrette:
4 ts flytende honning
4 ss bringebæreddik
4 eggeplommer
2 ts dijonsennep
8 ss extra virgin olivenolje
60 g valnøtter
Salt
Pepper
 
Chèvrekrem:
120 g chèvre (hvit geitost)
4 ss fløte
4 ss rømme

Fremgangsmåte

Skjær av skorpen på brødet eller briochen og grill det lett på begge sider i en varm panne.
 
Valnøttvinaigrette:
Visp sammen eggeplommer, honning, eddik og sennep.
 
Spe inn oljen dråpevis til å begynne med, så litt etter litt, mens du visper kraftig til den blir tyktflytende.
 
Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede valnøtter.
 
Chèvrekrem:
Ha chèvren i en food prosessor sammen med rømme og fløte. Kjør sammen med pulsknappen til blandingen er glatt.
 
Bland urtene med litt extra virgin olivenolje, salt og pepper.
 
Legg fikenskivene på briochen, deretter urtene og til slutt skinkeskivene. Fordel nøttevinaigretten og chèvrekremen pent rundt.
 

Gode retter med spekemat finner du her

Sendt inn av

Foto: Nortura

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Steinbit i spekeskinke med erter, persillerot og tomatkrutonger

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g steinbitfilet
4 skiver god spekeskinke
2 ss olivenolje
2 ss smør
 
Tilbehør:
6 persillerøtter
2 ss smør
revet skall av ½ sitron
salt, pepper
100 g selskapserter
1 ss hakket persille
2 ss hakket gressløk

1 skive loff, 2 cm tykk uten skorpe
2 ss smør til steking
2 minitomater, delt i fire
4 ss balsamicoeddik
8 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Del steinbitfiletene i fire jevnstore stykker og pakk dem i skinke.

Brun dem over middels høy varme i ca 1 minutt på hver side i olje og smør. Etterstek fisken midt i ovnen på 180 grader i ca. 7 minutter.

Skrell persillerøttene og del dem i to langsetter.

Forvell dem (kok opp) i lettsaltet vann i 1 minutt. Ta dem opp, tørk dem og stek dem gylne i smør med sitronskall.

Vend inn erter og la dem tine. Rør til slutt inn persille og gressløk og smak til med salt og pepper.

Skjær loffen i store terninger og stek dem gylne i smør.

Legg opp fisken på tallerkener med loffkrutonger rundt. Legg tomat på krutongene og drypp over balsamicoeddik og olivenolje.

Hell sjyen fra persillerøttene rundt fisken.

Oppskrifter med steinbit

Tips: Odd Ivar Solvold bruker helst italiensk eller spansk skinke til denne retten, gjerne den aller fineste italienske skinken, San Daniel. Bruker du norsk spekeskinke må du passe på at den ikke er for salt.

Oppskrifter med spekeskinke

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen