Dagens rett

Du bør absolutt prøve denne vrien på pasta carbonara

Det er vinterens beste råvare, fersk torsk, som er den hemmelige ingrediensen i denne oppskriften på pasta carbonara.

Pasta carbonara er en klassiker som mange helst vil ha som den er. Men du bør absolutt prøve denne vrien med torsk. Den kan bli din nye favoritt.

Flere retter med torsk finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pasta carbonara med torsk og bacon

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

400 g skinn og benfri torskefilet i strimler
100 g bacon i tynne strimler
500 g tagliatelle eller annen pasta
2 hvitløksfedd, finhakket
4 egg
3 dl lettrømme
1 dl revet ost
salt, pepper

Fremgangsmåte

Strimler av bacon stekes på middels temperatur i sitt eget fett til de er sprø og gylne.

Ha strimler av torsk og finhakket hvitløk i stekepanna, la det stå og steke videre på lav temperatur til fisken er nesten gjennomstekt.

Kok pastaen i rikelig, godt saltet vann. Mens pastaen koker slår du sammen egg og rømme.

Sil av pastaen, la den stå 1 minutt, og bland sammen med torsk/bacon og egg/rømme. Smak til med salt, nykvernet pepper og revet parmesan eller annen ost på toppen.

Se flere lekre torskeoppskrifter her

Tips: Det er også godt å blande inn friske urter som bladpersille og basilikum i pastaen.

Apéritifs store pastaguide finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen