Dagens rett

Du kan lage mye godt med grillkylling

Nygrillet kylling er lettvint. Det er også kyllingbryst. Du velger selv hva du bruker i denne fristende oppskriften.

Kylling er manges store favoritt på middagsbordet, og det er ikke rart når du kan lage en fullverdig middag på så kort tid.

Herlige kyllingretter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet kylling med spinatpasta

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ferdig grillet kylling (850 grams råvekt) eller 2 kyllingbryst

1 pakke dypfryst spinat
½ ss smør
2 fedd finhakket hvitløk
1 ½ dl hvitvin, evt. 1½ dl hønsebuljong

3 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 dl revet hvitost

Båndspagetti slik som tagliatelle eller linguini

Fremgangsmåte

Del opp den ferdig grillete kyllingen i serveringsstykker og varm over middels varme i litt smør i en stekepanne. Eller stek kyllingbrystene i smør i 4-5 minutter på begge sider. Krydre med salt og pepper. Trykk med en finger for å kjenne om kjøttet er gjennomstekt. Evt etterstek i ovn i noen minutter.

Tin spinaten og la vannet renne godt av.

Ha smøret i en tykkbunnet kjeele og ha i knust hvitløk. La surre på lav varme til den blir blank men ikke tar farge.

Skru opp varmen og tilsett hvitvinen, kok opp og la koke i et par minutter for å koke vekk alkoholen.

Tilsett spinaten og resten av ingrediensene. La sausen småkoke til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Kok båndspagetti som anvist på pakken. Hell sausen over pastaen og server sammen med grillet kylling. Pynt med for eksempel sort oliven.

Alt om pasta

De beste oppskriftene med kylling

Tips: Her kan du selvfølgelig også steke kyllingbryst i stedet for ferdig grillet kylling.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen