Dagens rett

Du må ikke trene til Birken for å klare denne

Birkebeinerpizzaen kan alle klare å lage. Og alle liker pizza. Spesielt om den er hjemmelaget.

Pizza er manges favoritt på middagsbordet, og en av grunnene til dens popularitet er at du kan variere den i det uendelige.

Her har vi brukt en rekke norske råvarer til å lage en helnorsk versjon.

Prøv en av de andre gode pizzaoppskriftene våre

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Birkebeinerpizza

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Pizzadeig:
6 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
3 dl lettmelk
3 ss olje
Saus:
 2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl lettmelk
½ ts chilipulver
¼ ts hvitløkspulver
2 ts frisk gressløk
Fyll:
200 g jarlsberg
1 stor, rå potet
200 g birkebeinerskinke
¼ purre

Fremgangsmåte

Lag pizzadeigen ved å blande hvetemel, tørrgjær og salt sammen.

Varm opp melk og olje i en kjele til ca. 37 grader (fingervarmt). Ha væsken litt og litt i det tørre og elt det godt sammen.

Sett deigen til heving i minst 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Kjevl ut deigen og la den etterheve i min. 10. min.

Saus:
Lag en hvit saus ved å smelte smøret i en kjele. Ha i melet og rør det inn. Spe på med melk og rør det godt sammen til det koker opp og tykner.
Ta kjelen bort fra platen og smak til med chilipulver, hvitløkspulver og gressløk. Smør sausen utover pizzabunnen.
 
Fyllet:
Strø osten over sausen. Skrell poteten og skjær den i tynne skiver med en ostehøvel.
 
Legg potetskivene utover pizzaen sammen med birkebeinerskinka og skiver av purre.

Stek pizzaen i ca. 15 minutter til den er gyllen.

Tips:
Om du har dårlig tid, kan du bruke pizzadeig fra butikkens kjøledisk.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen