Dagens rett

Du trenger bare god skinke, så er du nesten i mål

Store skiver av god skinke med potet- og urtesalat smaker virkelig av sommer. Du trenger kanskje ikke oppskrift, men her er den.

Det skal ikke mer til enn et godt tilbehør til for å gjøre de enkleste retter til en minigourmetopplevelse.

Lag en stor porsjon av potetsalaten så har du til helgens piknik, eller en fantastisk lunsj dagen derpå.

Se flere oppskrifter med god skinke her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sommerskinke med potet- og urtesalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

¾ kg røkt (eller bare kokt) skinke i skiver

Potet- og urtesalat:
¾ kg nypoteter
½ dl friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian), hakket
½ purre (det hvite), eller vårløk, strimlet
50 g sylteagurk, hakket
 
Dressing:
1 eggeplomme
2 ansjosfileter
½ fedd hvitløk
2 ss parmesan, revet
2 ss vineddik
1 dl olivenolje
1 ss worchestershiresaus
salt og pepper
evt. litt vann

Fremgangsmåte

Dressing:
Bland eggeplommer, ansjos, hvitløk, parmesan og vineddik og kjør det sammen i hurtigmikser eller med stavmikser.

Spe inn olivenoljen litt etter litt og smak til med Worchestershiresaus, salt og pepper. Spe sausen med litt vann om nødvendig.

Potet- og urtesalat:
Del de største potetene i to, og kok dem knapt møre. Hell av vannet og la potetene dampes tørre. Avkjøl og del dem i store biter.

Hell det meste av dressingen over potetene og bland alt. La stå og trekke smak en stund, og smak til med salt og pepper.

Server den røkte skinken i skiver med potet- og urtesalaten og resten av dressingen ved siden av.

Flere gode salater finner du her

Tips: Denne potetsalaten er deilig til sommerens grillretter også.

Deilige oppskrifter og tips til pikniken

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen