Eggende førjulsdrink

Fristende søt, gul og med en herlig, fyldig smak - dette er en flytende førjulsgave.

For meg handler julen om tradisjoner - ribbe på julaften, gløgg og pepperkaker, juleøl og akevitt, og vi må ikke glemme gode drinker i godt selskap!
 
Det var for noen år siden at jeg ble introdusert for en tradisjonsrik juledrink som har sine røtter tilbake til 1700-tallet - nemlig eggnog. Denne kremete, fyldige og delikate drinken kommer du ikke utenom i juletiden i de engelskspråklige landene, og den aller beste eggnogen lager du opplagt selv!
 
Hvilken oppskrift som er den originale er ikke lett å finne ut av når den er mer enn 200 år gammel, og hver familie har sin egen lille vri.
 
Kanskje du tilsetter litt kanel eller kardemomme til drikken, eller bruker du heller rom eller whisky som base?
 
Her har vi brukt et av vårt hjemlige favorittbrennevin, cognac V.S.O.P., for å gi eggnogen et lite kick. Hvilken cognac som er den beste kan du se her .
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase .

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Eggnog

Antall porsjoner

10

Ingredienser

6 egg
1½ dl sukker
12 dl melk
2 ts vaniljesukker
1½ dl cognac V.S.O.P.

5 dl kremfløte
revet muskatnøtt

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk.

Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den "henger" på en skje (vær tålmodig - det tar litt tid).

Tilsett vaniljesukker og cognac og avkjøl i kaldt vannbad under omrøring. Smak til om du trenger mer cognac. Sett eggnogen kald i minst 3 timer eller over natten.

Før servering stivpiskes kremfløten og vendes inn i eggnogen. Dryss lett over med revet muskatnøtt.

Du kan servere denne i en stor bolle som en velkomstdrink, eller hvorfor ikke servere den som en søt avslutning på selskapet.

Flere velkomstdrinker og bowles

Råvarer:

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
 

Ukens drink som e-post er en ny tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens drink:

Forsiden akkurat nå

Til toppen