Eggnog - julens favorittdrink

Ingen fest uten noe godt i glasset, og hva er vel bedre enn en eggende, fyldig og sterk drink som alle elsker?

Høytiden handler om å treffe gode venner og familie igjen, og hvorfor ikke invitere alle over til en liten førjulsfest med gode drinker?

Hva passer da vel bedre enn en tradisjonsrik drink som har sine røtter tilbake til 1700-tallet - nemlig eggnog.

Denne kremete, fyldige og delikate drinken kommer du ikke utenom i førjulstiden i de engelskspråklige landene, og den aller beste eggnogen lager du så klart selv.

Flere klassiske drinker

Hvilken oppskrift som er den originale er ikke lett å finne ut av når den er mer enn 200 år gammel, og når hver familie har sin egen lille vri.

Kanskje du tilsetter litt kanel eller kardemomme til drikken, eller bruker du heller rom eller whisky som base?

For å gi eggnogen et lite ekstra kick har vi tilsatt et brennevin vi nordmenn elsker, nemlig cognac. Apéritif har testet cognacene for deg, og her kan du se hvilke som er de beste.

De beste cognacene på Vinmonopolet

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt  ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender . Les mer om det lengre ned på siden.

Nå kan du gratis få  Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info

Eggnog

Antall porsjoner

10

Ingredienser

6 egg
1½ dl sukker
12 dl melk
2 ts vaniljesukker
1½ dl cognac V.S.O.P.

5 dl kremfløte
revet muskatnøtt

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk.

Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den "henger" på en skje (vær tålmodig - det tar litt tid).

Tilsett vaniljesukker og cognac og avkjøl i kaldt vannbad under omrøring. Smak til om du trenger mer cognac. Sett eggnogen kald i minst 3 timer eller over natten.

Før servering stivpiskes kremfløten og vendes inn i eggnogen. Dryss lett over med revet muskatnøtt.

Du kan servere denne i en stor bolle som en velkomstdrink, eller hvorfor ikke servere den som en søt avslutning på selskapet.

Flere velkomstdrinker og bowles

Råvarer:

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender

Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Er du allerede registrert, logger du deg inn  her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig er den gratis. Hver fredag får du som  abonnerer  den rett i innboksen din

Forsiden akkurat nå

Til toppen