Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Det er duket til fest når en perfekt stekt elgstek settes på bordet. Og det er langt fra så avskrekkende som det kanskje høres ut, i alle fall om du ikke har gjort det før. For bruker du et steketermometer, er det enkelt å få t godt resultat hver gang.

Viltoppskriftene du leter etter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Elgstek med viltsaus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

1 ½ kg elgstek
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin
6 knuste einebær
1 ts tørket oregano
1 løk
1 skive knollselleri (sellerirot)
1 gulrot
5 dl vann
Viltsaus:
 2 ss smør
2 ss hvetemel
ca. 5 dl kraft fra steken
4 skiver brunost
½ dl kremfløte
½ ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Tørk steken med kjøkkenpapir, gni den inn med salt og pepper og brun den fint rundt på alle sider i en stekepanne.

Del løk, selleri og gulrot i biter og legg det i en ildfast form. Legg steken over grønnsakene og ha på krydder.

Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken. Hell vann i formen.

Sett formen inn i ovnen på 125 grader og stek til termometeret viser 65 grader. Da er steken rosa og medium stekt.

Ønsker du den gjennomstekt må den stå til steketermometeret viser 70 grader. La steken hvile minst et kvarter før den skjæres i.

Viltsaus:
Sil kraften og kast grønnsakrestene.

Lag saus ved å brune smør og mel i en gryte, spe med kraft og smake til med fløte, brunost og krydder. La sausen koke 5 minutter før servering.

Server elgstek med kokte høstgrønnsaker som for eksempel brokkoli og blomkål.

Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge.

Her finner du deilige retter med vilt

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen