Dagens rett

Empanadas

Deilige nystekte empanadas er hva vi byr deg på denne fredagskvelden. Stikk innom polet på vei hjem og sikre deg en flaske av dagens vinforslag. Nå starter nemlig OL, men akkurat den opplysningen er det vel nærmest umulig å ikke få med seg.

Empanadas

Ingredienser

Deig:
400 g hvetemel
200 g kaldt smør/margarin, i biter
1 ts salt
2 vispede egg (hold igjen litt til "liming" og pensling)
ca. 1 dl vann

Fyll:
300 g kokte, mosede poteter
300 g kjøttdeig
1 løk
2 egg
2 ts finhakket paprika
2 ss persille
1 ts salt
pepper
litt chilipepper

Fremgangsmåte

Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, egg og nok vann til å forme en fast deig. La den hvile i kjøleskap et par timer før bruk.

Stek kjøttdeigen og hakket løk i god varm panne med stekesmør. Bland i de andre ingrediensene. Avkjøles noe.

Del deigen i flere deler og kjevl ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med en asjett eller bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen slik at det blir halvmånefasong. Pensle kanten med egg. Sett embanadasene på et brett med stekepapir.

Settes i ovnen og stekes 10-15 min. ved 200 grader C. Serveres nystekte.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Kim Holthe
 

//]]]]>
]]>  
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen