En av tre taper penger

I Stavanger taper nesten én av tre aktører i utelivsbransjen penger.
Redaksjonen
10 November 2008 - 12:00

- Det er lave marginer og det kreves mye for å få det til, sier Leif Hovland, daglig leder i Herlige Stavanger.
 
- Vi bruker mye penger på alle områder. Fysisk miljø, lokaler, råvarer og gode folk, sier Hovland.
 
Herlige Stavanger består blant annet av selskapene Herlige Stavanger Restauranter, Strandgaten Restaurantdrift, Bevaremegvel Restaurant, Newsman og Soleado. Samlet hadde de rundt ti millioner kroner i pluss i fjor. Ingen andre kan vise til tilsvarende tall, skriver Rogalands Avis.
 
Må lykkes fra dag én
Hovland mener det er essensielt å lykkes fra dag én med konseptet. Det hjelper også godt dersom stedet fungerer både som restaurant, møtested og selskapslokaler.
 
- Vi har lært mye og har også Soleado som går i minus - til tross for god mat og god service. Stedet har høy bemanning gjennom hele uken, uten å få med seg den typiske helgetoppen, sier Hovland.
 
Ikke i tvil
Hall Toll er også et av de stedene i Stavanger som har gjort det skarpt, til tross for store investeringer. Daglig leder Knut-Espen Misje er ikke i tvil om hvorfor de har lyktes.
 
- Hall Toll har klart å skape et inkluderende sted som tar mye folk, men samtidig har kvalitet i alle ledd. Vi investerer mye i vårt personell, sier han.
 
- Mange overvurderer sitt eget konsept og etablerer noe markedet ikke vil ha. De gjør ikke grundig nok forarbeid, og har heller ikke nok kapital til for eksempel markedsføring, sier Misje.
 
Gode vilkår
Alle i bransjen Rogalands Avis har snakket med, er imidlertid enige om at rammevilkårene i Stavanger er gode.
 
- I Stavanger er vi heldige og har et bedre utgangspunkt enn de fleste. Her har vi et aktivt næringsliv og det er folk ute hele uken, sier Hovland i Herlige Stavanger.
 
Han tror mange flere restauranter i Stavanger hadde revet seg i håret over røde tall - dersom forholdene hadde vært slik det er i mange andre byer.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her