En ekte festdessert

Karamellpudding er en perfekt dessert til 17. mai. Denne festpyntete utgaven vil garantert gjøre seg bemerket på koldtbordet.

Det tar litt tid å lage en perfekt karamellpudding, men den som venter på noe godt venter jo som kjent ikke forgjeves.

Flere fantastiske desserter

Det er flere måter å lage karamellen på. Noen foretrekker å sette formen med sukker rett på platen, men har du gamle former og indusksjonstopp går ikke det. Da må du karamellisere sukkeret i en stekepanne og helle det over i formen.

Triksest er å være tålmodig: Ikke rør i sukkeret før det er helt smeltet så unngår du at det klumper seg. Og vær forsiktig, karamell er ekstremt varmt!

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Ekte karamellpudding

Antall porsjoner

6-8

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

2 dl sukker til glasering
6 dl melk eller Vikingmelk
3 dl kremfløte
3 ss sukker
1 vaniljestang (eller ½ ss vaniljesukker)
8 egg

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 120 grader.

Ha sukkeret i en 1 ½ l form, og sett den på en middels varm kokeplate (eller i en stekepanne hvis du har gamle former og induksjonstopp.)

Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen rolig slik at den blir jevnt glassert.

Puddingen:
Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem og vaniljestangen i en kjele.

Ha i melk, fløte og sukker. Kok opp under omrøring.

Avkjøl fløteblandingen og bland inn halvpiskete egg. Eggene må ikke vispes for mye, da det gir en pipete pudding (små-hullete).

Sil blandingen over i formen.

La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (for å "sette" røren og hindre luftbobler).

Sett karamellpuddingen i en langpanne på nederste rille og hell kokende vann i pannen, ca halvveis opp på formen.

Stek i ca 2 timer ved 120 grader.

Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.

Avkjøl puddingen i formen til neste dag.
 
Hvelv karamellpuddingen på fat før servering og pynt med pisket krem og bær.

Flere gode desserter finner du her

Fristende retter til koldtbordet

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen