Dagens rett

En kyllingsalat som denne blir godt mottatt

Denne vrien på den klassiske kyllingsalaten vil garantert falle i smak. Oppskriften får du her.

Salat som middag er takknemlig siden det både er lettlaget og godt. Dessuten kan det være en fin måte å få brukt opp rester på.

Flere lekre salater

Prøv noen av disse dressingene

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllingsalat med kapers og valnøtter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g kyllingfilet
salt og pepper
1 ss solsikkeolje
1 ss smør
timian
1 stort fedd hvitløk, knust
Salaten:
2 pakker ferdigkuttet salatblanding
4 vårløk, strimlet
1 strimlet paprika
4 ss kapers, godt avrent
4 ss grovhakkede valnøttkjerner
8 ss friske urter (persille, basilikum e.l)
Soyadressing:
4 ss søt soyasaus (kecap manis)
2 ss sesamolje
4 ss rapsolje

Fremgangsmåte

Visp sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek over middels høy varme i litt olje i ca. 5 minutter til de er pent brunet på begge sider.

Tilsett 1 ss smør, timian og hvitløken som du knuser med bredsiden av kniven. Skru av varmen og la kyllingen trekke i kryddersmøret til den er ferdig. Sett pannen litt på skrå slik at alt smøret kommer til og snu filetene jevnlig.

Ta ut kyllingfiletene og del opp i store skiver, kyllingen med halvparten av dressingen og sett til side.

Legg salaten på en tallerken med resten av ingrediensene unntatt nøttene.

Fordel kyllingbitene på salaten, sprinkle resten av dressingen over og dryss hakkete valnøtter på toppen.

Deilige salater

Tips: Her kan du også bruke salatkjøtt av kylling i stedet for å steke kyllingfiletene. Eller du kan selvsagt også bruke rester fra forrige kyllingmiddag.

De beste oppskriftene med kylling

Sendt inn av

Foto: Veslemøy Vråskar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen