En måned til Yrkes-VM

Kokk Elise Bratteng Rønning, servitør Dina Bekkedal og konditor Annmari Erlbeck er klare for å representere Norge i Yrkes-VM.
Redaksjonen
23 Oktober 2007 - 15:00

Det er siste måned med trening for de norske deltakerne til WorldSkills (Yrkes-VM). Mange års utdanning og trening skal vises fram for et kritisk internasjonalt publikum og dommerkorps.
 
Niende gang
Det er niende gang Norge deltar i Yrkes-VM og i år går konkurransen i Shizuoka i Japan. Her deltar 836 yrkesutøvere under 23 år fra 46 land. Det blir fire dager med knallhard konkurranse. 
 
22 fag
Det norske yrkeslandslaget består av 25 unge yrkesutøvere som representerer 22 yrkesfag. De fleste av dem er norgesmestere i sine fag, noen er også nordiske mestre. Norge stiller med deltakere i omlag halvparten av fagene det er mulig å delta i.
 
Tre fra horeca
Fra horeca er det tre deltagere. Det er Kokk Elise Bratteng Rønning, servitør Dina Bekkedal og konditor Annmari Erlbeck. Disse tre vil du få vite mer om på disse sidene i de kommende dagene.
 
Vanskelig
Oppgavene deltakerne skal løse gjennom fire intense dager ligger på et meget høyt vanskelighetsnivå. I tillegg kommer de korte fristene og en mengde publikummere med stor innlevelse og interesse for det som skjer.
 
Hvert annet år
WorldSkills (Yrkes-VM) arrangeres hvert annet år og har etter hvert blitt et meget stort arrangement. De japanske arrangørene venter at hele 220 000 mennesker blir tilskuere de fire dagene konkurransen pågår. Det hele skjer over et areal på omlag 70 000 kvadratmeter.
 
Lange dager
Konkurransedagene er 15. til 18. november. Landslaget reiser til Japan 10. november og kommer hjem 22. november. Eksperter/dommere reiser ennå tidligere for å legge siste hånd på oppgavene.
 
WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som eies av NHO, LO Utdanningsdirektoratet og en lang rekke medlemmer, for det meste bransjeforeninger og fylkenes opplæringsetater.
 
Norge har deltatt i WorldSkills siden 1991.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her