Dagens rett

En pastarett som denne setter spor

En av de enkleste pastarettene i det italienske kjøkkenet er også en av de mest smaksrike. Prøv denne oppskriften.

Denne pastaretten har som så mange andre klassiske retter, en spesiell opprinnelse som er årsaken til den hete smaken.

Les hele den pirrende historien her

Er du usikker på hvilken pastetype du skal bruke til denne eller andre retter?

Her finner du alt du trenger å vite om pasta

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Spagetti alla puttanesca

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 ss små salte kapers, evt 2 ss i saltlake
3-4 ss extra virgin olivenolje
2-3 hvitløksfedd i skiver
4-5 ansjosfileter, grovhakket
½ ts knust tørket peperoncini eller 1 knivsodd cayennepepper
10-12 svarte kvalitetsoliven, grovhakket
1 stor boks hele tomater uten skall
Evt salt, pepper og sitronsaft
Finhakkede friske urter som oregano, basilikum og bladpersille

500 g fersk spagetti eller annen pasta som linguini eller penne

Fremgangsmåte

Dersom du bruker salte kapers må disse legges i bløt i en god halvtime før bruk. Hell tomatene i et dørslag og la dem renne godt av.

Varm oljen i en tykkbunnet panne på middels varme. Den må imidlertid ikke bli for varm.

Tilsett hvitløk, ansjos og peperoncini og la småfrese i ca fem minutter under stadig omrøring. Hvitløken skal bli myk men ikke brent og ansjosen skal smelte.

Tilsett de grovhakkete olivenene. Deretter tomatene. Rør godt og ha i kapersen. La trekke noen minutter. Smak eventuelt til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

I mellomtiden koker du spagettien i godt saltet vann til den har god tyggemotstans (al dente).

Skru opp varmen og tilsett den godt avrente pastaen samt de finhakkete urtene i sausen. Bland godt og server umiddelbart med brød til å "suge" opp all sausen.

Apéritifs store pastaguide finner du her

Tips: Selv om originaloppskriften sier at man skal bruke spagetti, kan du godt servere retten med annen pasta. Her har vi brukt penne.

Les historien til denne pirrende pastaen her

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen