Dagens rett

En så saftig rett kan du ikke si nei til

Ok, det finnes selvsagt de som ikke spiser kjøtt. Men ideen bak denne retten kan brukes også for en vegetarrett. Her er oppskriften.

Rett etter frokost lager du pesto og legger kjøttet til marinering noen timer. Mens grillen varmes opp, finner du fram resten av det du trenger.

Det lekreste grillmåltid er innen rekkevidde.

Er det noe du lurer på om grilling, får du svar her

Her registrerer du deg for å få   dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet pestomarinert ytrefilet av okse

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

4 biffer av ytrefilet à ca 200 g
2 ss sitronsaft
ca 4 ss hakkede pinjekjerner

Fremgangsmåte

Bland pesto og sitronsaft i en plastpose.

Legg i biffene, press ut luften og fordel marinaden. La biffene marinere i 2-3 timer.

Ta biffene ut av posen og vend dem i finhakkede pinjekjerner.

Grill biffene på god varme ca 2-3 minutter på hver side.

Server med pastasalat smakt til med pesto.

Les mer om pesto her

Tips: Du kan godt servere annet tilbehør til biffene.

Godt tilbehør til grillmåltidet finner du her

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pesto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stor bunt basilikum
½ dl pinjekjerner evt. valnøttkjerner
50 g parmesan
3 båter hvitløk
1½ dl olivenolje 
½ ts salt 
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Bland sammen basilikum, presset hvitløk og kjerner/strøkavring i en foodprosessor, hakker eller morter.

Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring.

Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen