Dagens rett

En salat som denne får fart på mandagsmiddagen

Vietnamesisk mat er frisk og lettlaget. Lime, grønnsaker og urter er faste ingredienser, og er selvfølgelig med i dagens oppskrift.

I det vietnamesiske kjøkken gjelder det å finne balansen mellom det søte, det syrlige og det sterke.

Vi har flere vietnaminspirerte oppskrifter

Vietnameserne er ekstremt glad i urter og landet omtales ofte som urtenes hjemland. Det er ikke uvanlig å få et fat med urter på bordet, da kan du selv bestemme hvor mye du vil ha av de ulike vekstene.

Flere salater med kylling

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Vietnamesisk salat med kylling og kål

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Salaten:
4 små eller 2 store kyllingfileter (eller en grillkylling uten skinn i biter)
½ finstrimlet hodekål
2 gulrøtter, revet eller finstrimlet
1 rød chili (uten frø), finhakket
½ potte frisk koriander, hakket
     
Dressing:
1 lime, saften av
2 ss fiskesaus (vietnamesisk eller thai)
1 ss sesamolje
1 ss sukker
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Ha salt og pepper på kyllingbrystene.

Stek dem i pannen, avkjøl og skjær dem i passende strimler.

Bland sammen ingrediensene til salaten.

Rør sammen dressingen og smak den til slik at den får en fin balanse mellom surt, salt og søtt.

Bland dressingen inn i salaten og la den stå noen minutter slik at smakene blander seg og kålen og gulrøttene blir litt mykere av syren i dressingen.

Legg salaten i boller og legg på kyllingstrimlene.

Tips: Jasminris hører til en vietnamesisk salat, og det smaker litt ekstra godt om du strør noen ristede sesamfrø over risbollene.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen