En slik fiskesuppe har du kanskje ikke laget før

I japansk matlaging inngår sjelden melkeprodukter. Derfor er fiskesuppen klar. Men like mettende for det.

Det høres kanskje rart ut å ha omelett oppi en suppe, men ifølge japansk matlaging er det slett ikke uvanlig. Heller tvert om. Det er uansett en fin måte å gi en klar fiskesuppe ekstra fylde. 

Se våre andre oppskrifter på fiskesuppe

 Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Foto: Godfisk.no

Japansk fiskesuppe med omelett

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 liter fiskekraft (vann+terning el fond)
4-6 shitakesopp eller østerssopp
1 gulrot
400 g torsk- eller langefilet, uten skinn og bein
1 ss maisenna
2 ts soyasaus
revet skall av 1/2 sitron
ca. 10 små spinatblad

Omelett:
2 egg
1 ss vann
1 knivsodd salt
olje til steking

 

Fremgangsmåte

Fiskesuppe:
Kok opp fiskekraften. Rens og skjær soppen i tynne skiver. Rens gulroten og skjær den i tynne strimler. Kok sopp og gulrot i kraften.

Skjær fisken i små porsjonsstykker, vend dem i maisenna og rist av overflødig mel. Legg dem i kraften sammen med soyasaus og sitronskall, og la suppen trekke til suppen er så vidt gjennomkokt.

Rens spinaten for grove stilker. Legg spinaten i suppen det siste minuttet. Smak om det trengs mer salt.

Omelett:
Visp sammen egg, vann og salt. Varm en skje olje i stekepannen og hell omelettrøren i. La den stivne på middels varme. Rull omeletten sammen og skjær den i tynne ringer.

Fordel suppen i varme tallerkener og legg på omelett. Server ekstra omelett ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen