En slik kake får fart på seg

Du må nok koke ekstra kaffe denne uken, for denne kaken er virkelig saftig og god.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Dessuten er den svært holdbar. Om den får lov til å være i fred vel å merke. En slik kake har nemlig en tendens til å innby til at man forsyner seg i hvert fall to ganger.

Vi har mange andre oppskrifter på langpannekaker

Den er dessuten svært lettlaget og med ingredienser du får tak i overalt. Har du ikke bær i fryseren, finner du det du trenger i butikkens frysedisk.

TIPS: Blåbær og solbær gir kanskje aller best resultat, men både bringebær og rips er velegnet om du foretrekker en «rød» kake.

Bærkake i langpanne

Antall porsjoner

25-30 stykker

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Ingredienser

Kakebunn:
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
1½ dl demerarasukker
3 egg
100 g romtemperert smør eller margarin

Fyll:
400 g naturell kremost
2½ ss vaniljesauspulver for koking
2½ dl kremfløte
1 dl sukker
1 liter rensete bær, blåbær eller solbær

Pynt:
Friske bær
melis

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Dekk en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, med bakepapir. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og råsukker i en bolle. Tilsett matfett og egg, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Trykk ut deigen på bakepapiret i langpannen. Forstekes midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.

Fyll:
Imens blandes osten og vaniljesauspulveret. Kremfløten og sukkeret vispes stivt og vendes ned i osteblandingen.

Ta ut den forstekte bunnen og bre over ostekremen. Strø over bærene. Stek i 25 minutter til. Avkjøl. Skjær kaken i ruter. Sikt over litt melis før servering.

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen