Ukens kake

En slik kake sier ingen nei til

Oreo-kjeksene er manges favoritt, og når de retolkes som kake blir smaken enda bedre. Denne oppskriften må du prøve.

 Denne kaken kan kanskje virke omstendelig, men alle anstrengelser belønnes rikelig når du setter kaken på bordet.

Oreo-smaken er mektig, men dette er en type kake som du bare må ha et lite stykke til av.

Vi har også andre oreokakeoppskrifter

TIPS: Du kan selvsagt bytte ut bærene med tropisk frukt som mango, en veldig god kombinasjon med oreosmaken. Se flere nyttige kokketips

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
 

Oreokake

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kjeksbunn:
250 g oreo-kjeks
100 g smeltet smør

Midterste lag:
300 g mørk sjokolade
3 gelatinplater
2 egg
2 dl kremfløte

Øverste lag:
300 g hvit sjokolade
3 gelatinplater
2 egg
2 dl kremfløte
ca. 70 g oreo-kjeks

Pynt:
1⁄2 pakke oreo-kjeks
1⁄2 kurv friske bær

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:
Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.

Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og sett den kjølig.

Midterste lag:
Brekk mørk sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet. Bunnen av bollen skal ikke være i kontakt med vannet.

Bløtlegg gelatin til det midterste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Hell all kremfløten i en bolle og stivpisk den til krem. Sett den piskede kremen kaldt.

Når den mørke sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.

Vend inn halvparten av den piskede kremfløten. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpefri blanding. Hell blandingen over kjeksbunnen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn. Sett formen tilbake i kjøleskapet slik at kaken stivner.

Er sjokoladeblandingen for varm når kremfløten vendes inn vil kremen sprekke.

Øverste lag:
Brekk hvit sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet.

Bløtlegg gelatin til det øverste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Når den hvite sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.

Vend inn resten av den piskede kremfløten. Rør til du har en jevn og klumpefri blanding. Knus oreokjeks i mindre biter og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell blandingen over i formen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn. Sett formen tilbake i kjøleskapet og la den stå til kaken har blitt helt stiv.

Bruk en tynn spiss kniv og skjær forsiktig langs kanten av formen før du løsner den og setter kaken på et fat.

Pynt kaken med oreokjeks og friske jordbær.

Foto: Marti Svenningsen

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen