Dagens rett

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann

Oppskriften er fullt gjennomførbar også på en tirsdag, men smaker like godt til fest.

Laks kan varieres i det uendelige. Her har det klassiske følget av agurk og rømme fått en liten twist.

Her finner du de beste lakseoppskriftene

Her registrerer du deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Laks med pepperrotkrem og agurksalat

Antall porsjoner

4 som forrett, 2 som hovedrett

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

400 gr laksefilet uten skinn og ben

Posjeringslake:
2 liter vann
2 laubærblad
10 pepperkorn
90 gr salt
Pepperrotkrem:
2 dl kremfløte
½ dl crème fraîche
½ ts dijonsennep
1 ss revet pepperrot
3 ss ferskpresset sitronjuice
salt og hvit pepper
Agurksalat:
500 gr agurk
½ ts salt
1 ss sukker
4 ss 7 % eddik
2 ss mild olivenolje
nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

Del fiskefileten opp i fire like stykker.

Kok opp vannet med krydder og salt, og la det koke i fem minutter for å trekke ut smak av krydderne.

Ta vannet av varmen og ha fisken i, la trekke i 8 - 10 minutter (fisken kan godt ha en litt rå kjerne).

Ta opp laksen av vannet og la den renne av seg på litt papir før du legger den opp på tallerkenen. Ha litt godt smør på hver av filetene ved servering.

Pepperrotkrem:
Pisk fløte, crème fraîche og sennep stivt og tilsett sitronjuice og ferskrevet pepperrot.

Smak til med salt og hvit pepper, og la den gjerne stå noen timer slik at pepperrotsmaken kommer bedre frem.

Agurksalat:
Skrell agurken og lag lange strimler av den på langs med en osthøvel, elller lag vanlige skiver.

Bland sammen eddik salt og sukker og pisk inn olivenoljen litt etter litt til du har en god dressing. Hell dressingen over agurken og la marinere i minst en time.

Smak til med salt og nykvernet pepepr rett før servering.

Servering:
Legg opp agurksalaten midt på tallerkenen og legg den posjerte laksen oppå med en skje pepperrotkrem på toppen.

Pynt gjerne med litt grønt og lakserogn.

Flere lekre småretter av fisk finner du her

Tips:
Oppskriften er ment som en forrett, men passer også godt som en hovedrett for to sammen med kokte poteter.

De beste lakserettene finner du her

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen