Ukens kake

En time, så er kaken på bordet

Denne oppskriften tar faktisk ikke lengre tid å lage. Og så smaker den helt himmelsk.

 

 Mange har bringebær som en større favoritt enn jordbær. En ting er i hvert fall sikkert, og det er at bringebær kan brukes til mye. Og mye mer enn sylting og safting.

Nyplukkete bringebær er nesten for gode til å bearbeide, de smaker aller best som pynt på en kake som denne - bare med et lett melisdryss for eventuelt å justere smaken.

Har du ekstra mye bringebær i hagen eller i skogen, kan du prøve en av disse oppskriftene.

TIPS: Om du ønsker å lage kaken helt uten likør, men vil ha kanelsmak, kan du tilsette 1/2 ts kanel i både fyll og saus. Se flere nyttige kokketips

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Ostekake med bringebær

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Bunn:

4 dl hvetemel
1 dl sukker
50 g smør

Fyll:
3 egg
200 g kremost til baking - naturell
1 ½ dl matyoghurt
1 dl melis
100 g bringebær

Fremgangsmåte

Bland mel og sukker. Smelt smør og bland i melblandingen. Bland sammen til en smuldredeig. Trykk deigen ut i en for med løs kant - ca. 24 cm i diameter. Sett bunnen kjølig i ca. 15 minutter.

Stek bunnen midt i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter.

Bland alt til fyllet og vend forsiktig inn bringebærene. Hell fyllet i bunnen og stek kaken i ytterligere 25 minutter. Avkjøl kaken. Legg rikelig med bringebær på toppen av ostekaken og dryss med melis før servering.

Foto: Synøve Dreyer

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen