Dagens rett

Enchiladas

Lomper benyttes som regel til pølser, men i dagens rett bytter vi ut det tradisjonelle innholdet med kjøttfyll. Et par vinforslag i begge fargevalører følger med. Kos deg!

Enchiladas

Ingredienser

6-8 potetlomper

Kjøttfyll:
1 ss meierismør
300g kjøttdeig
1 liten rød chilipepper
4 ss rosiner
4 ss maiskorn

Tomatsaus:
1 boks (ca. 400 g) tomater
1 liten løk
1 liten rød chilipepper
1 hvitløksbåt
½ ss tomatpuré
Salt og sukker etter smak
2 ss meierismør
2 egg
3 dl kremfløte
1 dl gratineringsost

Fremgangsmåte

Brun smøret til kjøttsausen i varm panne. Ha i kjøttdeig og chilipepper og smuldre kjøttdeigen med en gaffel mens den brunes.Tilsett rosiner og mais og smak blandingen til med salt og pepper.

Lag tomatsausen:
Mos tomater, løk, chilipepper, hvitløk og tomatpuré til en jevn saus i en food-processor. Smelt smøret i en kjele. Tilsett tomatmosen og la det koke ca. 5 minutter. Visp sammen egg og fløte i en bolle. Visp inn 1 spiseskje av tomatsausen og hell blandingen i den varme tomatsausen under konstant røring. Varm sausen nesten til kokepunktet. Den må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt.

Bland ca. 1/4 av tomatsausen med kjøttfyllet. Fordel dette på lompene, rull dem sammen og legg dem tett sammen i smurt form. Hell resten av tomatsausen over lompene, dryss på osten og gratiner retten i stekeovnen.

Dryss over rosmarin ved servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen