Dagens rett

Endelig en burger igjen

Etter to uker med julemat er det godt å kunne meske seg med en skikkelig fredagsburger. Denne oppskriften er likevel ikke helt A4.

Burgere kan varieres i nesten det uendelige. Kombinasjonen av saftig burgerkjøtt og nesten smeltet blåmuggost er faktisk helt himmelsk.

 
Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hjemmelaget burger med blåmuggost og valnøtter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g kjøttdeig, karbonadedeig eller familiedeig
1 ½ ts salt
1 ts pepper
½ dl vann

2 ss margarin eller olje til steking

4 skiver blåmuggost
150 g ruccula
50 g valnøttkjerner
1 stilk stangselleri
1 søt rød paprika
4 hjemmelagde hamburgerbrød

Fremgangsmåte

Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Spe med vann dersom deigen blir for tykk - deigen skal ikke bli seig.

Del deigen i fire. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Legg på en god skive blåmuggost på hver av burgerne det siste minuttet av steketiden.

Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med salat, stilkselleri, burger, valnøtter og paprika.

Dette er definitivt burgeren for den matglade osteelskeren. Med burger, blåmuggost og nøtter mellom burgerbrødene kan du trygt 
servere denne til venneflokkens gourmand!

Server noen av disse gode potetene ved siden av

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen