Dagens rett Hjemmelaget burger med blåmuggost og valnøtter

En burger også burgerhatere vil like

At denne burgeroppskriften ikke er helt A4, åpner opp for flere. Også dem som er skeptisk til blåmuggost.

Burgere kan varieres i nesten det uendelige. Kombinasjonen av saftig burgerkjøtt og nesten smeltet blåmuggost er faktisk helt himmelsk.

Jo bedre råvarer, jo lettere blir dette fristende også de som ikke liker burgere. Så legg litt ekstra kjærlighet i både innkjøpet og tilberedningen, og du vil bli rikelig belønnet med kjærlighet tilbake.

Flere saftige burgere finner du her  

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hjemmelaget burger med blåmuggost og valnøtter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g kjøttdeig, karbonadedeig eller familiedeig
1.5 ts salt
1 ts pepper
0.5 dl vann
2 ss margarin eller olje til steking
4 stk blåmuggost
150 g ruccula
50 g valnøttkjerner
1 stk stangselleri
1 stk søt rød paprika
4 stk hjemmelagde hamburgerbrød

Fremgangsmåte

Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Spe med vann dersom deigen blir for tykk - deigen skal ikke bli seig.

Del deigen i fire. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.

Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side. Legg på en god skive blåmuggost på hver av burgerne det siste minuttet av steketiden.

Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med salat, stilkselleri, burger, valnøtter og paprika.

Dette er definitivt burgeren for den matglade osteelskeren. Med burger, blåmuggost og nøtter mellom burgerbrødene kan du trygt 
servere denne til venneflokkens gourmand!

Server noen av disse gode potetene ved siden av

Sendt inn av

Foto: Matprat/Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen