Dagens rett

Engelsk roastbeef

I dag er det en riktig godbit vi serverer når England spiller åttendedelsfinale. En herlig fruktig italiensk rødvin, samt et aromatisk engelsk øl, følger med.

England spilte en svært underholdende kamp mot våre svenske venner tidligere i uken, og kan nok prise seg lykkelige over at de slipper å møte Tyskland. Et sterkt engelsk lag fortjener et solid, tradisjonelt måltid - og når det hele serveres med et aromatisk øl eller en fruktig italiener tegner dette til å bli en høyst interessant aften.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Engelsk roastbeef

Antall porsjoner

8

Ingredienser

2 kg flatbiff av storfe, entrecôte eller mørbrad kan også brukes
1½ ts salt
½ ts pepper
20 poteter
8 persillerøtter
 

Fremgangsmåte

Gni kjøttet inn med salt og pepper og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Kjøttstykket surres med hyssing om ønskelig. Da er det lettere å få en pen fasong.

Rens og del poteter og persillerøtter i båter og legg i langpanna. Legg roastbiffen i midten og sett inn i stekeovnen på 175 grader i ca 1½ time.
 
Steken har en rød snittflate når kjernetemperaturen er 55 grader og rosa ved 60 grader.

Snu av og til på grønnsakene. Husk å la roastbiffen hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp (temperaturen øker med ca fem grader når roastbiffen får hvile).

Server med de ovnsstekte potetene og persillerøttene.
 
Du kan også servere en enkel peppersjysaus og yorkshirepuddinger  ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen