Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Taco er alles favoritt, og ikke bare på fredager. Denne oppskriften er super på en mandag hvor kjøleskapet gjerne er litt slunkent, men hvor det er god tilgang på rester. 

Andre oppskrifter med opphav i tex-mex

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Enkel tacograteng

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

600 g kjøttdeig av svin
1 ss margarin til steking
1 pose tacokrydder
1 liten boks hermetisk ananas i biter
3 tomater i skiver
1 glass tacosaus
125 g hvitost
 
Eventuelt:
2 løk, hakket
2 gulrøtter, hakket
1 rød paprika i skiver
1 liten boks mais

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader.

Stek kjøttdeigen og ha på tacokrydder og følg anvisning på posen. Hvis du vil ha litt mer grønnsaker i formen tilsetter du hakket løk og gulrøtter til kjøttdeigen mens den steker.

Fordel kjøttdeig, ananas, og tomater i formen. Ha eventuelt i mais og skivet paprika.

Hell over tacosausen og dryss over revet ost.

Stek gratengen midt i ovnen i 15 minutter til osten har fått gylden farge.

Serveres med salat og créme fraîche ved siden av.

Tips: Ha gjerne noen tortillachips sammen med kjøttdeigen før du setter gratengen i ovnen.

Flere gode retter med kjøttdeig

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen