Dagens rett

Ertesuppe

Med litt røykakjøtt, spekeskinke eller liknende - glemt etter jula, er dagens rett et glimrende valg dersom du ønsker å bli kvitt de siste skanker. Til og med juleakevitten og juleølet får ben å gå på når denne suppa skal nytes.

Ertesuppe

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g salt og røkt kjøtt (rester av lettsaltet lammelår, juleskinke eller pinnekjøtt)
200 g gule erter
1 løk
1 purreløk
2 gulrøtter
1 sellerirot
1 ts timian
2 liter vann

Fremgangsmåte

Legg ertene i vann natten over. Hell av vannet før du begynner med forberedelsene. Er kjøttet ferdig kokt fra før av, skjæres dette fra bena.

Kok opp erter, løk selleri i biter sammen med knoke og ben. Tilsett timian og la alt småkoke i ca. 2-2½ time.

Ta opp knoken og bena og ta av resten av kjøttet. Tilsett gulrøtter, purre og kjøtt som er skåret i biter.

La suppen småkoke til grønnsakene er kokt ca. 20 minutter. Serveres med flatbrød.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>  
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen