Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker

Hva med en klassisk og skikkelig festmiddag denne søndagen? Saftig svinekam står på påskemenyen, og vi smeller til med en usedvanlig rimelig og vellaget rød Bordeaux i glasset. Skulle du komme til å forspise deg er det bare å bevege seg ut i skog og mark!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

6-8 poteter, delt i 4
1 stor squash, i skiver   
2 store løk, i båter
1 stor fennikel, i biter
1 stor gul paprika, i store biter
12-15 svisker
4-5 ss olivenolje
2-3 dl eplesaft eller hvitvin
ca. 1 kg. benfri svinekam
salt og pepper
estragon

Fremgangsmåte

Legg poteter og grønnsaker i en stor ildfast form. Dynk med olivenolje og dryss på salt og pepper. Bland godt og lag en liten fordypning i midten. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Fest 4-5 kvister frisk estragon til kjøttet og legg det i fordypningen. Hell på eplesaft eller hvitvin.

Stek alt ved 200°C ca. 1 ½ time til kjøttet er gjennomstekt (termometer på 76°) og grønnsaker og poteter er møre. Hell på litt med væske om nødvendig under stekingen.

Server sjyen som saus.

Sendt inn av

Foto: Frukt.no/Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere spennende retter av svin

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her finner du samtlige Dagens rett for påsken 2003

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen