Drikke
Etter dette blir du stor fan av siciliansk rødvin

Etter dette blir du stor fan av siciliansk rødvin

I Custodis toppvin er rett og slett formidabel, både som vin og som kjøp. Det er også de andre vinene til produsenten.
Aase E. Jacobsen
16 Oktober 2014 - 07:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

I Custodi Ætneus Etna Rosso 2008 (17539)har en aromarikhet av de sjeldne, og minner om en velutviklet barolo og fungerer som sådan til rikere retter med lam eller vilt. Men så er det snakk om en relativt ung vin fra Sicilia.

Konsentrasjon og syre

Svaret ligger i vokststedet, i de høytliggende vinmarkene på nordsiden av Etna, hvor det typiske vulkanske jordsmonnet setter sitt umiskjennelige preg på vinene herfra. Disse gamle terrassene med til dels svært gammelt plantemateriale er også tett beplantet, inntil 9.000 buskbeskjærte planter per hektar. Summen av alt dette er viner med høy konsentrasjon, samt flott frukt og lekker syre på grunn av den store variasjonen i temperatur gjennom døgnet.

Her får du vite mer om hvorfor nordsiden av Etna er så unik

Prisen på I Custodis toppvin er dessuten veldig gunstig. Det er også de andre to litt rimeligere og lettere vinene fra samme produsent som for øvrig er en gruppe entusiastiske vinbønder som kaller seg vokterne av Etnas vinarv.

Nesten rose, men bare nesten

I Custodi Pistus Etna Rosso 2012 (17538)er laget av druer fra yngre vinplanter og har ikke den samme intensiteten som storebror, men er mer leskende og forfriskende og ikke så lite lekker. Et strålende valg til høstlige lammeretter.

Her finner du noe du kan spise til disse vinene

I Custodi Alnus Etna Rosato 2013 (17537)skulle egentlig bli en rosé, men endte opp som en rødvin - rent utseende- og karaktermessig. Og en sjelden sådan siden den kun ble laget i et lite antall flasker.

Også hvitvin

Som sine helrøde brødre er den laget av de typiske Etna-druene nerello mascalese og cappuccio. En svært leskende og frisk vin med delikat sødme som er helt topp til salt og smaksrik sjømat som retter med klippfisk.

Sicilias druer er helt unike

Det er det fullt mulig å bruke den hvite I Custodi Ante Etna Bianco 2012 (17532)til. En spennende vin av Sicilias egne druer carricante og minella.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her