Eventyr i Bergen

Pastasentralen i Bergen har planer om både delikatessebutikk og uteservering.

Historien om Pastasentralen handler om en start med åtte plaststoler og omsetning på 100 kroner.
 
Nå er overskuddet på rundt to millioner.
 
Youssef Mohsen har vært med på å skape pastaeventyr i Bergen.
 
20 år
Så tidlig som i 1988 gikk han og noen venner løs på armeringsjern og betong med muskelkraft og slegge i de gamle lokalene.
 
De jobbet natt og dag for å begynne med 20 kvadratmeter, åtte plastikkstoler fra IKEA, ett bord, plastbestikk og papptallerker.
 
Opp og opp
- Første dagen solgte jeg for 100 kroner, neste dag for 150. Og så gikk det bare opp og opp. Det har ikke stoppet, sier Bergens pastakonge Youssef Mohsen.
 
Ved siden av kjøkkenet er et like stort rom.
 
- Min drøm har alltid vært å lage «Lille Italia», sier han til Bergensavisen.
 
Delikatesser
I rommet skal det bli butikk med italienske delikatesser. Fersk pasta, parmaskinke, oster, mascapone og espresso.
 
- Og ute blir det stor uterestaurant. På «Piazza Navone», sier Mohsen.
 
Den originale Pastasentralen la ned i 2007, men Mohsem ville drive videre i nye lokaler.
 
Og det er disse som nå skal få butikk og uteservering.

Forsiden akkurat nå

Til toppen