Få toppriser på auksjon

Systembolagets auksjoner gir stor omsetning, men de virkelig høye prisene uteblir.
Aase E. Jacobsen
09 Juni 2011 - 18:05

Mens Vinmonopolet er i ferd med å etablere en auksjonstjeneste etter at det ble åpnet for det i lovverket, har svenskene holdt på med det siden 2004.

I den siste auksjonen ble det ropt ut 623 objekter som brakte inn 5,9 millioner SEK, i følge wownews.se.
- Dette var den største auksjonen siden vi startet opp, både hva gjelder antall poster og verdi, forteller Sören Nylund, auksjonsansvarlig hos Systembolaget.

Men prisene holder seg stabile og stort sett innenfor utropsverdien. Med noen unntak. Blant annet gikk en flaske Heidsieck Monopole Champagne 1907 for 24.000 SEK (mot 10-12.000).  Selv om Mouton Rothschild 1945 gikk for 42.000, er det i tråd med internasjonale auksjonspriser. At DRC La Tâche 1953 gikk for beskjedne 4.000 SEK skyldes at den hadde et veldig lavt nivå (ullage), hele seks cm, som er mer enn det som vanligvis aksepteres.

Noen godbiter (priser i SEK):
• Heidsieck Monopol Gôut Americain 1907, 1 flaske, 24 000 kr (utrop 10-12 000 kr)
• Bollinger RD 1988 3 flasker, 6 000 kr (utrop 3 600-4 200 kr)
• Salon 1988, 3 magnum 16 000 kr (utrop 12-15 000 kr)
• Cristal 1990, 3 flasker 12 000 kr (utrop 9-12 000 kr)
• Comtes de Champagne Blanc de Blancs 1996, Taittinger, 6 flasker, 15 000 kr, (utrop 12-15 000 kr)
• Château d'Yquem 1899, 1 flaske 30 000 kr (utrop 30-40 000 kr)
• Château d´Yquem 1961, 1 flaske, 6 000 kr (utrop 4-5 000 kr)
• Le Montrachet Marquis de Laguiche 1985, 3 flasker, 8 000 kr (utrop 3 600-4 200 kr)
• Château Mouton Rothschild 1945, 1 flaske, 42 000 kr (utrop 35-40 000 kr)
• Château Lafite Rothschild 1949, 2 flasker, 24 000 kr (utrop 24-28 000 kr)
• Château Lafite Rothschild 1975, 3 flasker, 9 000 kr (6-7 500 kr)
• Château Latour 1982, 1 flaske, 15 000 kr (10-12 000 kr)
• Château Lafite Rothschild 1996, 1 flaske, 8 500 kr (utrop 6 000-7 000 kr)
• Château Margaux 1921, 1 flaske, 20 000 kr (utrop 4-5 000 kr)
• Château Margaux 1945, 1 magnum, 36 000 kr (utrop 7 000-8 000 kr)
• Château La Mission Haut-Brion 1955, 1 flaska, 12 000 kr (utrop 6-7 000 kr)
• Château La Mission Haut-Brion 1961, 1 flaska, 12 000 kr (utrop 14-16 000 kr)
• Château Cheval Blanc 1955, 1 magnum, 22 000 kr, (utrop 8-10 000 kr)
• Château Pétrus 1949, 1 flaske, 15 000 kr (utrop 18-20 000 kr)
• Château Pétrus 1964, 1 magnum, 30 000 kr (utrop 6-7 000 kr)
• Château Pétrus 1986, 1 flaske, 10 000 kr (utrop 5-6 000 kr)
• DRC La Tâche 1953, 1 flaske, 4 000 kr (utrop 5-6 000 kr)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her